Monitieteinen tutkimus ja mystiset ilmiöt

Aikaisemmin tähtitieteilijöiden tarkkaillessa tähtitaivasta, monet näennäisilmiöt saivat hämättyä tutkijoita ja näiden välinen kilpailu tuotti paljon sellaisia teorioita, joissa ei ollut pohjaa. Optiset illuusiot ja väärät laskelmat johtavat usein harhaan, mutta kuten kaikessa tieteessä, myös erheestä opitaan ja tämä vie tiedettä eteenpäin. Maailmankaikkeuden ominaisuudet vaikuttavat ihmisen havainnointiin, mikä tulee ottaa aina huomioon.

Tähtitiede toimiikin useiden erilaisten havaintorajojen sisällä. Vaikka luullaan, että esimerkiksi aurinko on stabiilissa tilassa, selviääkin tarkemmalla tutkimuksella, että se on epäjärjestyksessä ja suuntaa kohti vielä isompaa muutosta. Tutkivassa tieteessä tarkoitus on ymmärtää luontoa ja luokitella sitä kurinalaisesti, joten ei ole ihme, että tulevaisuudessa tähtitiede, avaruustutkimus ja ufotutkimus tulee olemaan tärkeitä kohteita. Näiden tutkiminen voi jopa tuoda pelastuksen sellaisiin tapahtumiin, jotka muuten tuhoaisivat maapallon, kuten esimerkiksi auringon muuttuminen punaiseksi jättiläiseksi. Ainoa tapa pelastua tapahtumalta, on löytää asutukseen sopiva paikka muualta, hyvin kaukaa universumista, jos siis ihmiskuntaa on enää jäljellä. Tietenkään muuttaminen ei onnistu, jos ympäröivää avaruutta ei tunneta, eikä sopivaa kohdetta ole löytynyt.

Tämä kuitenkin tuo mieleen sen ajatuksen, että kuinka paljon galaksissa on älyllistä elämää, joka etsii parhaillaan uutta asuinpaikkaa? Tähtipakolaiseksi kutsuttua porukkaa voi parhaillaan vaeltaa aurinkokuntien välillä, yrittäen löytää uutta kotia. Samankaltaiseen ideaan perustuvaa avaruusarkkia on suunniteltu myös ihmisille, jolloin lähes 100 000 ihmistä voidaan lähettää sukupolvia kestävälle matkalle, jopa ilman mahdollisuutta palata takaisin. Jos näitä asioita harkitaan jo, ei ole lainkaan mahdotonta, etteikö esimerkiksi maapallolla olisi ollut väkeä vierailemassa, tai osa jopa jäänyt planeetalle. Ufot ja muut mystiset ilmiöt voivat olla myös tiedustelualuksia, joiden tehtävänä on tarkastaa planeetan mahdollisuudet omalle lajille. On myös otettava huomioon se mahdollisuus, että olemme jo voineet löytää merkkejä elämästä avaruuden syövereissä, mutta emme osaa tulkita tietoa oikein. Ihmisten tuottama tutkimus on aina ihmisten omien kykyjen ja ajattelutapojen orja, eli laatikon ulkopuolelle ei voida katsoa, jos ei edes tiedetä laatikon olevan olemassa. Nämä ovat suuria haasteita, kun lähdetään tutkimaan tähtiä, niiden vaikutusta elämään ja elämää itseään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *